Waterdoorlatend asfalt op een heel bijzondere waterbergende fundering

 

Van 25 t/m 28 mei stond het thema van ClimateCafé Groningen in het teken van droogte. In de regio Groningen zijn grootschalige tests uitgevoerd om meer informatie te verzamelen over het functioneren van (groene) klimaatadaptatiemaatregelen.

Eén daarvan is het waterdoorlatend asfalt dat 2 jaar geleden is aangebracht op de Klimaatproeftuin op de Zernike Campus bij BuildinG.

 

Of Klik hier voor het filmpje met de Tests

In de Klimaatproeftuin bij BuildinG op de ZernikeCampus Groningen hebben wij na twee jaar een onderzoek gedaan naar de waterdoorlatendheid van de constructie. Hoe snel wordt het water verwerkt door het asfalt en hoe snel neemt de bijzondere waterbergende fundering bestaande uit holle bollen van gerecycled kunststof het (regen)water op. De proeven zijn uitgevoerd o.l.v. Floris Boogaard en Doutsen Krol door studenten van Hanzehogeschool en onderzoekers van KC Noorderruimte. Het filmpje is gemaakt door Geert Westerhuis. Een en ander in het kader van de Climate Café reeksen. Een wereldwijde gemeenschap die wordt aangedreven door individuele, zakelijke en academische beïnvloeders van klimaatverandering. Deze beweging vergroot het bewustzijn en begeleidt capaciteitsopbouw op het gebied van klimaatadaptatie met open source-tools zoals www.climatescan.nl en ClimateCafé-evenementen over de hele wereld. Van 25 t/m 28 mei stond het thema van ClimateCafé Groningen in het teken van droogte. In de regio Groningen zijn grootschalige tests uitgevoerd om meer informatie te verzamelen over het functioneren van (groene) klimaatadaptatiemaatregelen. Zie ook Klik hier voor https://climatecafe.nl/